Gedrag

Gedrag

De Tibetaanse Terriër is zeer intelligent, diep toegewijd en zeer trouw aan hun familie. De Tibetaan is dan ook niet gemaakt om alleen in een kennel te leven. Het is een uitermate sociale hond, die erg veel van gezelschap houdt.


Hij is levendig, vrolijk en vol beweging, maar ook waakzaam als het moet. Fysisch en psychisch gezien is het een ontzettend sterke en stoere hond. 


Ook in zijn gedrag is hij een op en top herdershond en is gemakkelijk te trainen. Het zijn slimme honden en leren vrij snel. De opvoeding dient rustig en evenwichtig te gebeuren. Maak hierbij veel gebruik van de intonatie van je stem.


In zijn gedrag heeft hij niets van het stereotype van een Terriër, want hij is van nature niet fel of strijdlustig. Dat neemt niet weg dat hij moedig en levendig is. Zeker als hij een van zijn dolle buien heeft is niets hem gek genoeg. Zo houdt hij van lekker ravotten, balspelletjes en apporteren.

Geen enkele hond vindt het fijn om aan zijn haren of oren te worden getrokken en wat dat betreft heeft de Tibetaanse Terriër een zeer aantrekkelijk uiterlijk voor kinderen. Kinderen moeten niet zonder toezicht met welke hond dan ook alleen gelaten worden. Over het algemeen toont de Tibetaanse Terriër zich vriendelijk en is lief voor kinderen.


Denk je dat een Tibetaan goed bij jou past? Kijk dan zeker ook even onder het onderdeel verzorging